استرسهای شغلی دومین آسیب شغلی پس از کمردرد است و کارشناسان بررسی صحنه جرم نیز به میزان زیادی دچار این استرسها هستند.
به گزارش فارس، علی افتخاری، مدیرکل سازمان پزشکی قانونی آذربایجان غربی اظهار کرد: در شرایط کنونی استرس جزیی از زندگی افراد است و تاثیر آن بر زندگی افراد به میزان تطابق افراد با شرایط محیطی بستگی دارد.
وی افزود: استرسها تجارب ناخوشایندی هستند که به ازای ابعاد عاطفی رفتاری و روانی اختلالات متعددی را برای زندگی افراد ایجاد میکنند. مشکلات جسمانی مانند تاثیر بر سیستم قلبی عروقی، مشکلات روانی مانند اضطرابها و مشکلات رفتاری مانند بیخوابی از جمله این عوارض هستند.
افتخاری تصریح کرد: محققان در بررسیهای اخیر، شغل را مهمترین عامل استرس معرفی کردهاند که علاوه بر اثرگذاری بر سلامت جسمی و روانی فرد موجب بروز تعارض بین همکاران، کاهش تمرکز فکر، ایجاد درگیری در خانواده، کاهش قدرت و تصمیمگیری و در نتیجه کاهش بهرهوری میشود.
وی یادآور شد: حوادث گذرا مانند بیماریهای خفیف فرد را دچار استرسهای خفیف میکند اما دیدن صحنههایی دلخراش مانند صحنههای تصادف مشکلات شدیدی در زمینه استرس برای فرد ایجاد میکند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه تحقیقات و مطالعات چندانی در کشور درخصوص اثرات تنشهای شغلی بر زندگی افراد و سلامت روانی آنها انجام نشده است.
افتخاری در بخش دیگری از سخنان خود به مشاغلی که به طور مستقیم و غیرمستقیم در ایجاد استرس در هنگام بررسی صحنه جرم میشوند اشاره و تصریح کرد: پزشکان، کارشناسان پزشکی قانونی، قضات و گروه پلیس از مهمترین این مشاغل هستند که عدم میل به تفریح و سرگرمی و ترس از مرگ مهمترین آثار درازمدت این استرسها در زندگی آنهاست